Известие

Collapse
No announcement yet.

Километражът отказа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Километражът отказа

Преди време километражът отказваше за много кратко, а днес отказа за постоянно. От къде да я подхващам? От къде идва сигналът са километража? Казаха ми от ABS-a, но той си е изправен, та вероятно някъде по пътя на сигнала има проблем. Ако може да кажете къде има възлови точки по тътя на сигнала, от които може да е причината.

Ако дадеш подробности преди в какви случаи е отказвал, какво свети по колата, сега как отказа и т.н има по голяма вероятност да получиш съвет. Рискуваш в момента да получиш 962 варианта за решение, плод на мислене на глас.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

Отказвал е просто ей така, при тръгване от място, но като се увеличи скоростта се оправяше. Това се е случвало само 2-3 пъти, преди километражът да откаже тотално. Всички други агрегати и системи по колата си работят нормално, няма светкащи лампички. Сега преди да откаже, колата я бях оставил да загрява на място около 45 мин. с дръпната леко ръчна спирачка. Точно преди да я оставя така, колата измина на студен двигател 5 км. с работещ километраж. След загряването, видях, че километражът не работи и реших да я настъпя до 90-100км., та дано се оправи и наистина като се вдигна скоростта се оправи, но за кратко, след което пак отказ, този път за постоянно.
      Last edited by Vanco; d.m.y г., 11:45.

Comment

Видях тази темаhttp://www.alfaromeo-bg.com/forum/sh...ad.php?t=31992 и в схемата забелязах , че километражът е обозначен като "Е10", ако не се лъжа. След това видях схемата за ABS-a, където километражът също е отбелязан,като "Е10" и има ел.връзка с АBS-a в точка отбелязана с "А". Може ли някой да каже,проводникът от точка "А" с какъв цвят е?
        Last edited by Vanco; d.m.y г., 16:51.

Comment

Зелен , от километража.Светло син от ЕКУ-то.
          Last edited by Kuker; d.m.y г., 21:17.
          sigpic
          "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Днес запалих колата с друг акумулатор и всичко се оправи
            Вчера акумулатора ми падна в....... движение!!!! Ей тъй както си карам, всички всетлини намаляха, светнаха всички аварийни лампи и едвам се прибрах. Толкова години карам коли, а такова нещо не ми се е случвало, да ми падне акумулатора в движение с изправен алтернатор. Когато замериха акумулатора в сервиза всичко си е ОК, но защо не е зареждал в движение? Днес ще взимам зарядно да заредя акумулатора и ще се разбере окончателно от къде е проблема. За сега изводът е че при изтощен акумулатор първо спира километражът без никакви други индикации. Поне при мен така се получава.

Comment

Грешен извод си правиш, според мен.
              sigpic

Comment

Колеги филмът продължава. Както казах, сложих друг акумулатор. Мерих зареждането, всичко наред. Изминах 30км., загасих двигателя, запалих след 30 мин. и замерих дали зарежда. О, ужас, не зарежда...отново. Аварийни лампи не светят. А, дане забравя, километражът пак не работеше. Спешния въпрос е дали ако алтернаторът не работи, аварийната лампа на акумулатора ще свети? Моля помагайте, че филмът е хорър.

Comment

Ако алтернатора не зарежда, трябва да ти светне лампа.Освен ако не е изгоряла крушката.Ти провери ли си бушоните как са?Провери ли кабелите на клемата на акумулатора, кабела на алтернатора?
                  sigpic

Comment

Крушката не е изгоряла,при палене светва и след това гасне. Утре ще проверя кабела от алтернатора, че само това не съм проверил. Един приятел ми подхвърли, че може диоди да са изгорели и затуй не зарежда и не дава индикации за повреда. Каквото и да е утре ще се разбере, то се видя, че без сервиз няма да се мине.

Comment

Аз само да попитам, километража ли не работи или скоростомера? Имам предвид цифрите въртят ли?

Естествено първо си реши по-сложния проблем с алтернатора.
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Нито скоростта, нито извървения път показва, а работите вървят към алтернатор. За съжаление.

Comment

Днес цялата картина, стана ясна. Повредено реле регулатор на алтернатора. То добре, че стана тая беля, че като вдигнали колата, единия маншон скъсан и карето останало без грес. Цялата работа, смяна на маншон, колекторни пръстени и реле регулатор- 160лв.бруто.
                          Изводът-при изгоряло регулаторче на алтернатора, аварийната лампа не свети, егати логиката в тая кола, разочарован съм. Затова наличието на волтметър в колата става задължително и това ще е следващата ми задачка.

Comment

волт метър?
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Да, за да следиш, колко ти зарежда алтернаторът. Може и с амперметър, но е по-капризно.

Comment

Working...
                              X